Lintjesregen in West-Brabant: wie kreeg er een lintje in jouw gemeente?

overzichtDe dag voor Koningsdag is de dag van het uitreiken van lintjes. Ook in West-Brabant kregen vele tientallen mensen een koninklijke onderscheiding.

Bekijk hieronder per gemeente wie er een lintje heeft gekregen. 

Gemeente Alphen-Chaam

Gemeente Altena

Gemeente Baarle-Nassau

Gemeente Bergen op Zoom

Gemeente Breda

Gemeente Dongen

Gemeente Drimmelen

Gemeente Etten-Leur

Gemeente Geertruidenberg

Gemeente Gilze en Rijen 

Gemeente Halderberge

Gemeente Moerdijk

Gemeente Oosterhout

Gemeente Roosendaal

Gemeente Rucphen

Gemeente Steenbergen

Gemeente Tholen

Gemeente Waalwijk

Gemeente Woensdrecht

Gemeente Zundert

Bekijk in het kaartje hieronder hoeveel lintjes er per gemeente zijn uitgedeeld. 

Volledig scherm
© ANP
  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.
  2. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.