,,We proberen elke dag wel even een frisse neus te halen en van het zonnetje te genieten”, zegt moeder Floor, die met haar dochters Luca en Mila in de speeltuin in Etten-Leur vertoefde.
Volledig scherm
PREMIUM
,,We proberen elke dag wel even een frisse neus te halen en van het zonnetje te genieten”, zegt moeder Floor, die met haar dochters Luca en Mila in de speeltuin in Etten-Leur vertoefde. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Lente in West-Brabant: ‘Normaal spreek je af met vrienden, dat kan nu helemaal niet’

Sporten, slenteren, spelen en schoffelen: het eerste lenteweekend kenmerkt zich door een strakblauwe lucht en een zonnetje, maar voelt allesbehalve warm aan. Bewegen in de frisse buitenlucht is dan ook de beste optie. Uiteraard op veilige afstand van elkaar.

,,Lekker hè, even buiten zijn”, roept een mevrouw van een afstandje in het Bredase Mastbos. Haar twee hondjes snuffelen opgelucht en vrolijk aan alles dat een geur heeft. Druk is het niet in het bos, hoewel het aantal auto’s op het parkeerterrein daar wel een schijn van geeft.

  1. Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen
    PREMIUM

    Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen

    SON EN BREUGEL - Het voormalige hondenhok van Duitse staander Borak achter het ouderlijk huis van vier broers uit Son en Breugel is sinds dinsdag een corona-ontsmettingslocatie. Borak maakte twee jaar geleden al plaats voor een grasmaaier en houtzagen. Nu staan in het schuurtje papierrollen met ontsmettingsmiddel, doosjes met handschoenen en mondkapjes en hangen spuitpakken aan de waslijn. Hun ‘clean room’, zeggen de broers. Noodzakelijk portaal voor een bezoek aan hun vader (73) en moeder (75).