Volledig scherm
PREMIUM
Lenny Kuhr thuis in Nederwetten, met de rode songfestivaljurk die ze droeg tijdens haar winnende optreden in 1969. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Lenny Kuhr 50 jaar na De Troubadour: ‘Ik was plaatsvervangend zenuwachtig voor Duncan’

EINDHOVEN - Vijftig jaar na haar eigen overwinning bij het songfestival beleefde Lenny Kuhr de zege van haar opvolger Duncan Laurence op bijzondere wijze. Ze stond zelf in Apeldoorn op de planken, maar in haar gedachten was Israel nooit ver weg.

De geboren Eindhovense toert momenteel door Nederland met werk van haar nieuwe album ‘Het lied gaat door’. Normaal gesproken speelt ze haar winnende songfestivalnummer De Troubadour uit 1969 niet eens. ,,Alleen in Eindhoven zijn we er twee maanden geleden de show mee begonnen, toen het op de dag af vijftig jaar geleden was dat ik het songfestival won.” Op de avond van Duncan Laurence koos ze voor diezelfde duik in het verleden. De rode jurk die ze in Madrid droeg, kreeg opnieuw een prominente plek op het podium. ,,De show begon met de aankondiging zoals die toen in Spanje klonk. Dan hoor je mijn naam, en het Eurovisiemuziekje. Toen had ik wel plaatsvervangende zenuwen voor Duncan, moet ik zeggen. Die herinnering aan toen is toch diep ingesleten. We hebben hem met de hele zaal nog succes gewenst.”

  1. OM moet geitenhouder vervolgen voor dood door schuld, vindt hof Den Bosch

    OM moet geitenhou­der vervolgen voor dood door schuld, vindt hof Den Bosch

    DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) moet een geitenhouder uit Limburg vervolgen voor dood door schuld. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch donderdag 12 september bepaald. De man zou hebben verzwegen dat zijn dieren mogelijk waren besmet met het Q-koortsvirus. Toen de zorgboerderij besmet werd verklaard, was een aantal medewerkers en bezoekers van de zorgboerderij al ziek geworden. Een 20-jarige jongen is door de ziekte overleden.