Extra traumaheli meteen ingezet
Volledig scherm
Extra traumaheli meteen ingezet © Bart Meesters / Meesters Multimedia

Landingsplaats voor traumaheli bij Maasziekenhuis in Boxmeer

BOXMEER - De traumahelikopter heeft nu ook een landingsplaats bij het Maasziekenhuis van Pantein in Boxmeer. Locatie: het grasveld aan de achterkant van het ziekenhuis.

Deze extra voorziening is belangrijk, aldus het ziekenhuis, om de patiëntenstroom in Brabant ‘goed te kunnen managen'. 

Veilig en snel

De landingsplaats voor de traumaheli aan de achterkant van het Maasziekenhuis in Boxmeer.
Volledig scherm
De landingsplaats voor de traumaheli aan de achterkant van het Maasziekenhuis in Boxmeer. © eigen foto

Ziekenhuizen in Brabant, dat tot nu toe het hardst getroffen is door de uitbraak van het coronavirus, kunnen zo makkelijker zieke mensen van elkaar opvangen. Of op een ‘veilige en snelle manier’ laten overplaatsen naar ziekenhuizen buiten Brabant waar het minder druk is.

Vooral op de intensive care (ic) van ziekenhuizen wordt de druk de komende dagen alleen maar groter. Nu er steeds meer patiënten met corona opgenomen moeten worden. Ongeveer één op de vijf patiënten belandt op de ic.

Volkel

De traumaheli, die vliegt vanaf vliegbasis Volkel, heeft een mobiele intensive care-unit aan boord. Het Maasziekenhuis in Boxmeer werkt nauw samen met andere ziekenhuizen in Brabant en Gelderland. 

  1. Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen
    PREMIUM

    Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen

    SON EN BREUGEL - Het voormalige hondenhok van Duitse staander Borak achter het ouderlijk huis van vier broers uit Son en Breugel is sinds dinsdag een corona-ontsmettingslocatie. Borak maakte twee jaar geleden al plaats voor een grasmaaier en houtzagen. Nu staan in het schuurtje papierrollen met ontsmettingsmiddel, doosjes met handschoenen en mondkapjes en hangen spuitpakken aan de waslijn. Hun ‘clean room’, zeggen de broers. Noodzakelijk portaal voor een bezoek aan hun vader (73) en moeder (75).