Lamme Frans en zijn hitmachine van Maakjekraker.nl, de Carna+2020.
Volledig scherm
Lamme Frans en zijn hitmachine van Maakjekraker.nl, de Carna+2020. © Lamme Frans

Lamme Frans laat carnavalshit over aan machine: ‘Het is een grote chaos, maar wel gezellig!’

Carnaval laat nog een kleine maand op zich wachten, maar de strijd over wie dit jaar dé kraker te pakken heeft, is al lang losgebarsten. Vrijdag liet ook Lamme Frans van zich horen en bracht hij het nummer Handjes Handjes Bloemetjesgordijn uit. Dat bedacht hij niet helemaal zelf, hij liet vooral zijn speciale machine, de Carna+2020, het werk doen. 

Jaar na jaar hossen carnavalvierders wat af op de hits van Lamme Frans. Van ‘Altijd Carnaval’ in 2014 tot ‘De Zuipschuit’ in 2019, de vrolijke Brabander scoort elk seizoen opnieuw. Dit jaar pakte Lamme Frans het echter totaal anders aan en ging hij voor het gemak: hij liet een machine het werk doen.

In de clip zien we hoe Lamme Frans na het zien van een thuiswinkelreclame van maakjekraker.nl de Carna2020 bestelt. Een hitmachine die na een druk op de knop van alle ingevoerde hits een knaller maakt. ,,Ik zag die reclame en dacht, laten we het eens proberen. heb de hele kelder geplunderd, waar alle oude Brabantse carnavalsplaten staan. Een stuk of vijftien heb ik in het apparaat gegooid samen met een bloemetjesgordijn en wat hoempapa. Dat werd een grote mix. Nu hoef je maar één nummer te luisteren en je hebt ze allemaal gehoord,” licht een uitzinnige Frans telefonisch toe. 

Lamme Frans als Vieze Jack.
Volledig scherm
Lamme Frans als Vieze Jack. © Lamme Frans

Een grote chaos

En wie goed naar de clip kijkt ziet inderdaad alle bekende carnavalsartiesten voorbij komen. Van de Snollebollekes en Huub Hangop tot Vader Abraham of Vieze Jack. Maar hoe beter je luistert, hoe meer dingen opvallen. Zo loopt de songtekst niet helemaal vlekkeloos in elkaar over. ,,Het apparaat kwam met de songtekst: We gaan naar links en door de knieën en naar voren en weer terug in de polonaise met die handjes in de lucht. Dat kan natuurlijk helemaal niet, het is een grote chaos geworden. Maar het klinkt wel gezellig en na een paar biertjes komt het vanzelf goed.”

Troep

De meeste carnavalskrakers zijn al een paar weken te horen. Toch kwam Handjes Handjes Bloemetjesgordijn vrijdag pas uit. De goedlachse zanger had er wel eerder bij willen zijn, maar wijt dat probleem aan Maakjekraker.nl. ,,Het blijkt maar weer, producten die je via tv koopt zijn allemaal troep. Het duurde lang voordat hij binnen kwam en inmiddels is-ie ook al stuk. Misschien dat ik 'm nog repareer, maar volgend jaar doe ik het gewoon weer lekker zelf!”

Bekijk hieronder het nieuwe nummer van Lamme Frans.