Breakdancegroep The Ruggeds in actie in het Parktheater Eindhoven. Foto Meulenhof
Volledig scherm
PREMIUM
Breakdancegroep The Ruggeds in actie in het Parktheater Eindhoven. Foto Meulenhof © FotoMeulenhof

Kunstadviseur voorziet ramp voor Brabantse infrastructuur

DEN BOSCH - Meestal blijven adviescommissies op de achtergrond. ,,Ook ik als lid van de adviescommissie BrabantStad Cultuur was liever op de achtergrond gebleven”, zegt commissielid Simon Kentgens. ,,Maar ik ben geschrokken en ontzet door het bestuursakkoord dat in Brabant is gesloten.”

Vrijdag dient de commissie op het provinciehuis haar adviezen in voor de ‘meerjaren subsidies professionele kunsten 2021-2024’. Niet bij de gedeputeerde voor Cultuur, maar bij de gedeputeerde Vrije Tijd, Wil van Pinxteren. Kentgens: ,,Dat er geen gedeputeerde voor Cultuur meer is, plus het feit dat er stevig wordt bezuinigd, zijn duidelijke signalen dat de provincie de hele subsidierelatie wil afbouwen. Dat is desastreus voor de culturele infrastructuur van Brabant. Daar moet ik me wel over uitspreken.”

  1. Nepverpleegkundige JBZ aangehouden na behandelen patiënten tijdens coronadrukte: ‘Geschokt om dit bedrog’
    PREMIUM

    Nepver­pleeg­kun­di­ge JBZ aangehou­den na behandelen patiënten tijdens coronadruk­te: ‘Geschokt om dit bedrog’

    DEN BOSCH - Een 24-jarige man die werkzaam was in het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is aangehouden op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. De verdachte controleerde patiënten en mogelijk diende hij ze ook medicatie toe, zonder dat hij beschikte over kwalificaties om deze handelingen te mogen verrichten. ,,We zijn geschokt door het bedrog", reageert het JBZ.