De granaat in Kerkdriel. Inzet: bezorgster Diana die hem vond.
Volledig scherm
PREMIUM
De granaat in Kerkdriel. Inzet: bezorgster Diana die hem vond. © Diana van Eeuwijk

Krantenbezorgster Diana (36) vond de handgranaat in Kerkdriel

UPDATEKERKDRIEL - ‘Dit is geen grap, ik heb een handgranaat gevonden.’ Het telefoontje van Diana van Eeuwijk (36) aan 112 zorgt maandagmorgen al vroeg voor consternatie bij de hulpdiensten. De krantenbezorgster heeft direct door dat ze te maken heeft met een serieus explosief. 

Dankzij haar liefde voor actiefilms weet Van Eeuwijk hoe gevaarlijk de situatie bij het appartementencomplex aan het Gasthuisplein is. Terwijl ze een Brabants Dagblad door de brievenbus wil doen, ziet ze in haar ooghoek iets wat in eerste instantie lijkt op een zwarte tennisbal. ,,Misschien een beetje dom van mij, maar ik ben toen een paar stappen dichterbij gekomen. Ik was toch nieuwsgierig.” 

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.