Volledig scherm
© ANP/Martijn Beekman

Korte broek op het werk? 'Dat moet kunnen!'

BREDA - Ja hoor, daar is het jaarlijkse terugkomende dilemma weer. Een korte broek op het werk: een go of absolute no-go? De één is er fel op tegen, de ander vindt dat het moet kunnen. Zeker met temperaturen boven de 35 graden.

De meerderheid van onze lezers is ervan overtuigd dat het wél kan. Op de stelling ‘Mannen kunnen best naar het werk in een korte broek’, stemde 67 procent voor. Ruim 16.000 mensen hebben een stem uitgebracht.

Stefan de Vries, medeauteur van het Blauwe Boekje – de stijlgids over manieren, eten, drinken en kleding – zal niet blij zijn met de uitkomst. Hij vindt een korte broek op het werk een dodelijke stijlfout. De reden daarvan ligt bij de vaak lelijke benen van mannen, zo vertelt hij. ,,Collega's en relaties willen niet geconfronteerd worden met jouw lichamelijke gebreken."

Ben jij het met De Vries eens en heb je niet het gevoel dat je met een korte broek op het werk kan verschijnen? Draag dan lichte stoffen zoals katoen of linnen. Katoen laat het vocht wegtrekken en vangt de hitte niet op. Hetzelfde geldt voor linnen; deze natuurlijke stof houdt de hitte meer buiten dan andere stoffen. Synthetische stoffen als polyester en viscose kun je maar beter vermijden.