Volledig scherm
Onderzoek na de liquidatie in IJsselstein © Koen Laureij

Koelbloedige moord in bijzijn meisje: Rosmalenaar Bowy T. (23) 20 jaar de bak in

ROSMALEN - Rosmalenaar Bowy T. moet twintig jaar de cel in vanwege de liquidatie van Samir Erraghib in IJsselstein. Ook medeverdachte Abdelghani el H. uit Utrecht is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twintig jaar. De straf is conform de eis van het OM

De twee bereidden de liquidatie goed voor, maar daarna begonnen de problemen. De vluchtauto wilde niet starten, waardoor ze niet konden ontkomen. De mannen werden gepakt en in hun auto werden dna-sporen gevonden. Ook vond de politie wapens, regenpakken en bivakmutsen met hun dna.
De rechtbank acht alle aangedragen bewijsmiddelen voldoende en spreekt van wettig en overtuigend bewijs tegen beiden. Ook vindt de rechtbank dat de voorbedachte rade en het medeplegen van de liquidatie bewezen is. Beide mannen waren bewapend met een AK47 en een pistool.
Koelbloedige liquidatie
Het betreft volgens de rechtbank een geplande, koelbloedige liquidatie. Dat werkt voor de verdachten strafverzwarend. Ook het 7-jarige dochtertje van het slachtoffer was in gevaar. ,,Dit is een niets ontziende daad, met onherstelbaar leed. En dat op klaarlichte dag in een woonwijk.'' Het lijkt de verdachten weinig te doen: ze tonen weinig emoties. El H. kan zelfs lachen na de uitspraak.
De mannen moeten schadevergoeding betalen aan de familie van het slachtoffer. In totaal gaat het om zo'n 50.000 euro.