Volledig scherm
Drukte bij knooppunt Hooipolder.

Knooppunt Hooipolder: minister baseert zich op foute cijfers

RAAMSDONKSVEER - Er komt een onderzoek naar de mogelijkheid om toch een nieuw knooppunt Hooipolder aan te leggen, geheel zonder verkeerslichten. Dat kan, omdat zo’n klaverblad veel goedkoper kan zijn dan oorspronkelijk beraamd.

Tot nu toe is minister Schultz van Haegen (VVD) altijd uitgegaan dat zoiets 200 miljoen euro zou kosten. Volgens VVD-Statenlid Karel Burger Dirven zijn dat achterhaalde cijfers.

,,De minister baseert zich op een oud idee dat de A27 moet worden verlegd wanneer Hooipolder wordt omgebouwd. Maar dat is niet het geval. Het is mogelijk om Hooipolder sober en doelmatig te verbeteren, zonder de A27 te verleggen. In dat geval is een volledig verkeerslichtenvrij Hooipolder voor een aanzienlijk lager bedrag te realiseren’’, zei Burger Dirven.

Wat zo’n aanpak dan wel kost, dat weet de VVD’er niet. Dat moet dus worden uitgezocht. Een motie over het VVD-plan moet nog in stemming worden gebracht, maar nu begin vrijdagmiddag, krijgt het voorstel al de steun van een meerderheid in Provinciale Staten.