Bij het linkse bolwerk De Klinker in de Nijmeegse binnenstad was een informatieavond en een debat over hoe je racisme rond Zwarte Piet bespreekbaar maakt op school.
Volledig scherm
Bij het linkse bolwerk De Klinker in de Nijmeegse binnenstad was een informatieavond en een debat over hoe je racisme rond Zwarte Piet bespreekbaar maakt op school. © DG

Knokpartij tijdens informatieavond over racisme rond Zwarte Piet

De Nijmeegse politie is gisteravond tussenbeide moeten komen bij een vechtpartij tijdens een informatieavond over racisme rond Zwarte Piet. De bijeenkomst vond plaats in een 'links' bolwerk. Toen rechtse demonstranten een spandoek ontrolden, kregen ze klappen. 

De betogers van Nijmegen Rechtsaf demonstreerden met vijf personen bij het linkse bolwerk De Klinker in de Nijmeegse binnenstad. Daar vond een informatieavond en een debat plaats over hoe je racisme rond Zwarte Piet bespreekbaar maakt op school. 

De rechtse demonstranten wilden hun geluid kenbaar maken. Ze rolden een spandoek uit met de tekst 'Een kindervriend is geen racisme' en wilden flyers uitdelen. Ze werden weggeduwd door mensen die bij De Klinker horen en kregen naar eigen zeggen klappen van een dertigtal 'extreem-linkse' aanhangers. 

Waterballonnen

De politie was met minstens tien man en een hond ter plekke en haalde de groepen uit elkaar. Er werden vanuit de bovenverdieping van De Klinker nog een paar ballonnetjes met water gegooid naar de rechtse demonstranten.  

Kort daarna gingen de rechtse demonstranten weg. De politie heeft geen arrestaties verricht. De mensen die voor De Klinker stonden, wilden geen commentaar geven.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement