Groepsopvoerder Pim van der Velden luncht met 'zijn‘ jongeren in De La Salle.
Volledig scherm
PREMIUM
Groepsopvoerder Pim van der Velden luncht met 'zijn‘ jongeren in De La Salle. © Roel van der Aa

Kinderen die van God los zijn en personeel dat met lege handen staat: De La Salle in Boxtel over het xtc-incident

BOXTEL - Jongeren slikten xtc bij De La Salle in Boxtel. En toen was Leiden in last: hoe kon dat nou gebeuren in een instelling waar je kwetsbare kind veilig hoort te zijn? Maar valt dat wel te garanderen? ,,Nee”, zegt bestuurder Ingrid Widdershoven. ,,Ik zou willen dat kinderen bij ons volkómen veilig waren, maar dat zijn ze niet. We kunnen ze niet onder een stolp zetten.”

Zondagavond 22 september. Vette paniek! Vijf jongeren raken onwel op het terrein van jeugdinstelling De La Salle in Boxtel. Ambulances met zwaailichten voor de deur, ziekenhuisopnames. Al snel blijkt dat de jongeren xtc-pillen hebben geslikt. 

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”