Volledig scherm
Twaalf mannen hebben een gebiedsverbod gekregen. © anp

Kilo xtc, handgranaat en 'laffe mishandeling': Satudarah-lid (21) uit Den Bosch 3 jaar de cel in

DEN BOSCH - Een 21-jarige man uit Den Bosch moet drie jaar de cel in voor mishandeling met voorbedachten rade en het bezit van harddrugs en vuurwapens. Dat is dinsdag besloten door de rechtbank in Overijssel. De man is lid van de omstreden motorclub Satudarah.

De man sloeg vorig jaar februari vanuit het niets met een gebalde vuist in het gezicht van zijn tegenstander. Daarna vluchtte hij.

Doorzoeking
De politie hield hem uiteindelijk aan na een doorzoeking van zijn woning. Daarbij werden wapens met munitie, een handgranaat, 1,3 kilo xtc en bijna een halve kilo cocaïne gevonden.

De officier van justitie gaat ervan uit dat de drugs bedoeld waren voor de handel. Ook lijkt het volgens hem erop dat de man geen inkomen had, maar wel veel geld uitgaf.

'Geen impulsieve daad'
Zijn toenmalige vriendin zou daar verantwoordelijk voor zijn. Wat betreft de mishandeling was de officier helder. ,,Dit is geen impulsieve daad geweest, maar een geplande actie."

De Bosschenaar zelf doet er het zwijgen toe. Volgens de rechtbank speelt Satudarah een grote rol in het leven van de man. ,,Het laat zich raden dat deze wetenschap het intimiderend effect van de mishandeling in aanzienlijke mate zal hebben versterkt", valt te lezen in het vonnis.

De veroordeelde man moet zijn slachtoffer een schadevergoeding van 2310 euro betalen. 

Lagere straf
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van vier jaar. De straf valt dus lager uit.