Janneke Vreugdenhil: ,,Maak vooral iets dat iedereen lekker vindt en waar je al vertrouwd mee bent.”
Volledig scherm
PREMIUM
Janneke Vreugdenhil: ,,Maak vooral iets dat iedereen lekker vindt en waar je al vertrouwd mee bent.” © Annemarie Sabelis

Kerstkoken zonder stress: zo doe je dat

KERSTSPECIALHet kerstdiner staat bij veel mensen met stip op 1 in de kerststress-hitlijst. In de weken voor de feestdagen dromen we weg bij receptenspecials en mooie Pinterest-plaatjes. Glimmend van de voorpret weten we het zeker: dit jaar serveren we perfectie op een bordje. 

Vijf gangen puur genot, waar de familie nog jaren over zal spreken. Maar op de dag zelf staan we niet zelden half snotterend in een ontplofte keuken, stijf van de stress, terwijl de gasten binnendruppelen en achter ons de soufflé inzakt.

Zo hóeft het dus niet te gaan.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”