Kerstboodschap Joris Roosen: Laat die vooroordelen los

,,Twee jaar geleden ben ik overgestapt op een minimalistische levensstijl. Dat gegeven, gecombineerd met mode en mijn leven als kunststudent post ik op Instagram. Binnen een jaar is mijn aantal volgers explosief gestegen. Mensen vinden het blijkbaar cool.

Voor mij is het een fijne uitlaatklep. Zeven jaar geleden ben ik ziek geweest. Ik liep vast, merkte dat ik snel geagiteerd raakte. Na die periode besloot ik het helemaal anders te doen. Ik volgde al een tijdje Jenny Mustard op social media. Zij leeft het minimalistische leven. Ik dacht: is dat niet iets voor mij? In mijn tatoeages en veganisme komt het al terug. Het idee is dat je alles loslaat wat je niet nodig hebt in het dagelijks leven.

Ik ben opgevoed met de gedachte dat het niet erg is als je anders bent. Maar ik merk dat mensen om mij heen graag labels op anderen plakken. Lekker herkenbaar. Ik hou daar niet van. Op de kunstacademie ben ik daarmee bezig en denk ik vaak: probeer het eens los te laten. Durf eens te kijken naar iets wat je niet mag zien van jezelf."

Joris Roosen (19), blogger en kunststudent, Breda

Volledig scherm
Joris Roosen. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs