Volledig scherm
Kerstbijlage Rico Verhoeven uit Halsteren Foto Marcel otterspeer

Kerstboodschap 3 van Rico Verhoeven: 'Stop met negatief denken'

KERSTBIJLAGE West-Brabanders met een boodschap staan zaterdag centraal in de kerstspecial van BN DeStem. Bekende en onbekende streekgenoten laten zich zien en spreken zich uit. Wie zegt: leven is meer dan overleven? Wie vindt: je huid is een lege pagina?Zaterdag 3e aflevering: Rico Verhoeven (27), kickbokser, Halsteren

Rico Verhoeven (27), kickbokser, Halsteren

,,Laat niemand je zeggen dat iets niet mogelijk is. Als je ergens in gelooft, dan lukt het. Zo beleef ik het kickboksen ook. Alles heb ik ervoor gedaan en gelaten om hier te komen. Want denk niet dat het vanzelf gaat, opofferingen horen erbij. Daartoe moet je bereid zijn.

Fanatiek
Ik omring me graag met mensen die net zo fanatiek en positief zijn als ik. Ik wil geen negatieve mensen om me heen. Ik geloof in karma.

Als je een ander niets gunt, krijg je zelf ook niets. Te veel mensen gunnen een ander niks. Het is jammer dat in Nederland zoveel nadruk ligt op negativisme. Het WK voetbal in 2010 vind ik een pakkend voorbeeld. Overal hoorde je dat het elftal voor geen meter speelde. Terwijl we in de finale stonden, daar gaat het toch om! Dat is typisch Nederlands, andere landen beleven zo’n prestatie veel positiever.

Positief
Wie negatief is naar anderen, vindt zelf niets positiefs op zijn pad. Ben daarom altijd positief, ook als je negatieve dingen meemaakt in het leven. Die ervaringen hebben ook een positieve kant.

Zelf haal ik altijd positieve energie uit negatieve opmerkingen over mij van anderen. Als ze zeggen ‘Rico gaat knock-out’, dan word ik sterker.

Hoe meer haters, hoe liever ik het heb, dat sterkt me om het tegendeel te laten zien.

Zo draai ik het negativisme om in iets positiefs en dat helpt mij mijn droom te leven.’’

Volledig scherm
Kerstbijlage Bart van Ekkendonk (41), schaapherder uit Dongen Foto Marcel otterspeer
Volledig scherm
© Rico Verhoeven
Volledig scherm
Rico lakt zijn nagels voor Tijn.