Volledig scherm
© Jan van Eijndhoven/BeeldWerkt

Kermis Tilburg zoekt balans tussen traditie en vernieuwing

TILBURG - De kermis van 2016 wordt door veel politici als groot succes gezien. Vraag is hoe die nieuwe initiatieven uit te bouwen naar een kermis die over een paar jaar weer bruist als nooit tevoren. De politieke partijen mochten zich gisteren uitspreken over hoe de kermis van de toekomst vorm moet krijgen.

Een discussie van twee en een half uur bracht weinig licht in hoever de vernieuwing van de kermis daadwerkelijk moet gaan. D66 ziet de kermis bijvoorbeeld als proeftuin waar het verhaal van Tilburg verteld moet worden. Een partij als de LST kiest juist voor traditie.

„Als we mensen zouden vragen wat er moet gebeuren, zeggen ze: blijf met je fikken van onze kermis af”, voorspelt Peter van den Hoven. Sjef Robben van het CDA vond de nostalgische kermis op het Koningsplein zo’n succes dat hij ook attracties als de steile wand en de bokstent terug zou willen zien.

Hoeveel bezoekers de kermis trekt, vindt wethouder Erik de Ridder niet zo relevant. „We willen niet meer meedoen aan dat spelletje van lijstjesfetisjisten. Bezoekersaantallen zijn altijd vage schattingen, daar kun je weinig aan ontlenen. Daar is bijvoorbeeld het weer een belangrijke factor bij.”

Lees al het nieuws over de Tilburgse kermis terug op bd.nl/kermistilburg.