Een nagenoeg lege Sint-Jan. Zelfs met kerst zal het er niet heel druk zijn vanwege de coronamaatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een nagenoeg lege Sint-Jan. Zelfs met kerst zal het er niet heel druk zijn vanwege de coronamaatregelen. © Jan van Eijndhoven

Kerken ‘gewoon’ open met kerst, maar: ‘Zelfs in oorlogstijd zaten er nog meer mensen in de kerk’

DEN BOSCH - Vrijwel alle kerken van het bisdom Den Bosch zijn ‘gewoon’ open met kerst, in tegenstelling tot die in andere delen van het land. Slechts een enkele Brabantse parochie heeft ervoor gekozen om de deuren gesloten te houden voor de normaal zo druk bezochte missen op kerstavond. 

 1. Dit is wat je moet weten over code zwart in de ziekenhuizen: ‘Loten doen we alleen als het écht niet anders kan’

  Dit is wat je moet weten over code zwart in de ziekenhui­zen: ‘Loten doen we alleen als het écht niet anders kan’

  Door de uitbraak van de Britse coronavariant kunnen de ziekenhuizen in Nederland volstromen. Dan dreigt ‘code zwart’ en zijn er meer patiënten dan bedden. Kun je die schaarste wel eerlijk verdelen? En hoe doe je dat dan? In samenwerking met ouderenbond KBO Brabant zonden wij maandagavond een livegesprek uit waarin Judith Wilmer (klinisch geriater Catharina Ziekenhuis in Eindhoven), Antina de Jong (jurist en ethicus Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst) en Leo Bisschops (voorzitter KBO-Brabant) in gesprek met verslaggever Jelle Krekels antwoord gaven op vragen van onze lezers.
 1. Bosschenaren beginnen gelijk met opruimen puin
  Play

  Bosschena­ren beginnen gelijk met opruimen puin

 2. Internet lacht om 'tuig' in centrum Den Bosch
  Play

  Internet lacht om 'tuig' in centrum Den Bosch