Volledig scherm
© Rob Engelaar

Katsjing! Niet één, maar twee nieuwe miljonairs in Brabant door Staatsloterij: 'Ze krijgen eerste hulp’

WOENSDRECHT/SINT-MICHIELSGESTEL - Brabant is na de Staatsloterijtrekking van donderdag twee nieuwe miljonairs rijker. De hoofdprijs van één miljoen euro belastingvrij is gewonnen door een abonneespeler uit de gemeente Sint-Michielsgestel, de XL Hoofdprijs gaat naar een online speler in de gemeente Woensdrecht. Wie de geluksvogels zijn, maakt de Staatsloterij vanwege de privacy niet bekend.

Winnaars van zulke grote prijzen ontvangen advies en begeleiding bij de nieuw verworven rijkdom. ,,Je zult maar in één keer miljonair worden” zegt Sander van de Vooren, prijswinnaarbegeleider van de Staatsloterij. ,,Wat een leuke start van het nieuwe jaar. We nodigen de gelukkige winnaar van harte uit om langs te komen voor ‘Eerste Hulp bij Geluk’.”

Alle geldprijzen van de Staatsloterij worden belastingvrij uitgekeerd en uitsluitend getrokken uit de voor die trekking verkochte lotnummers. De Staatsloterij keert minimaal zestig procent van de inleg van de spelers uit aan prijzengeld en heeft daarmee naar eigen zeggen ‘het hoogste uitkeringspercentage van alle Nederlandse loterijen en de grootste prijzenpot’.

XL-trekking

De volgende trekking van de Staatsloterij is op zondag 10 februari. Dan staat de jackpot op 27,8 miljoen euro, netto.

De XL-trekking is een maandelijkse extra trekking elke 10e van de maand, waaraan spelers voor 2,50 euro extra kunnen deelnemen en zo kans maken op prijzen van honderd euro tot één miljoen euro.