Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Kassajuf steelt tienduizenden euro's, Coop moet collega's ontslaan om faillissement te voorkomen

DEN BOSCH - De Coop aan de Buitenpepersdreef in Den Bosch is bijna failliet gegaan, omdat een medewerkster stelselmatig geld stal uit de kluis. De 30-jarige kassajuf is daarvoor vrijdag veroordeeld tot taakstraf van 240 uur. Ook moet ze al het geld terugbetalen en krijgt ze een voorwaardelijke celstraf van een halfjaar. 

De vrouw heeft haar voormalige baas in grote problemen gebracht. Ze had de sleutel van de kluis en stal in een periode van januari 2012 tot juni 2015 steeds wat geld. Dat viel niet op, maar de winkeleigenaar zag wel dat het financieel steeds slechter ging. Om te voorkomen dat de winkel failliet ging, moest hij vier medewerkers ontslaan. 

Op den duur viel het op dat de vrouw steeds aanwezig was als er wat geld verdween. En ze was één van de weinige medewerkers die de sleutel van de kluis had. 

Spijt

Quote

In het huis van de vrouw vond de politie twee luchtdruk­wa­pens

De rechtbank neemt het de vrouw kwalijk dat ze handelde uit puur winstbejag en geen rekening hield met haar werkgever en collega's. In de rechtbank betuigde de inmiddels ex-kassajuf spijt. Maar dat wilde de rechtbank niet direct accepteren. De vrouw was immers nooit naar haar baas gestapt om de diefstal op te biechten. 

Er is zeker 54.850 euro gestolen. Dat bedrag stortte de vrouw op haar eigen rekening. Wat ze zelf contant heeft gehouden is niet duidelijk. Er loopt nog een procedure tegen de vrouw, omdat de supermarkt ook dat geld terug wil.

Luchtdrukwapen

Na haar arrestatie zijn in het huis van de vrouw doorzocht. Daar vond de politie twee luchtdrukwapens. Die zijn in beslag genomen. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.