Kampenstrijd frustreert coalitievorming in Brabant

DEN BOSCH - VVD, CDA, D66, GroenLinks en PvdA. Dat zijn de partijen die, als het aan informateur Helmi Huijbregts ligt, een coalitie gaan smeden in Brabant. Of dat ook gebeurt, is maar zeer de vraag. De partijen vertrouwen elkaar niet helemaal. 

De combinatie van partijen die Huijbregts woensdag voorstelde in haar advies, lag voor de hand. Zeker na het afhaken van Forum voor Democratie wees alles op een samenwerking tussen een blok op rechts (VVD, CDA) en op links (D66, GroenLinks en PvdA). De verrassing zat hem in de harde conclusies van de informateur, die de twee kampen niet bij elkaar kreeg. Huijbregts merkte dat bij de partijen ‘de bereidheid ontbrak om compromissen te sluiten’ en sprak van een gebrek aan vertrouwen.

  1. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.
  2. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

    Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

    DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”