Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) tijdens een persconferentie over de huidige stand van zaken omtrent het coronavirus in Nederland.
Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) tijdens een persconferentie over de huidige stand van zaken omtrent het coronavirus in Nederland. © ANP

Kabinet hint op strenger beleid in Brabant: ‘Maatregelen Randstad gelden waarschijnlijk binnenkort voor meer regio's’

Brabanders kunnen zich voorbereiden op strengere coronamaatregelen zoals in de Randstad. Coronaminister Hugo de Jonge zei op de persconferentie van vrijdagavond dat de maatregelen die zondagavond ingaan voor zes Veiligheidsregio's waarschijnlijk binnenkort voor meer regio's gelden, mogelijk volgende week al. 

  1. Nieuwsoverzicht | ME beëindigt demonstratie tegen coronawet - Ouderen moeten huis uit om fikse brand
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | ME beëindigt demonstra­tie tegen coronawet - Ouderen moeten huis uit om fikse brand

    Een flinke demonstratie tegen de coronamaatregelen trok vanmiddag in Den Bosch een paar honderd actievoerders. Ze wilden naar het centrum, maar werden tegengehouden door de Mobiele Eenheid. Uiteindelijk werd de demonstratie gestopt, omdat actievoerders zich niet aan de coronaregels hielden. Verder was er vandaag nieuws over grote winsten die worden gemaakt in de zorg, en niet altijd op een eerlijke manier. En het aantal coronabesmettingen daalde opnieuw in onze provincie.