Eric Elich tekent Martien R. in de rechtbank tijdens de eerste zitting tegen hem en zes andere verdachten die zijn aangehouden in het kader van operatie Alfa.
Volledig scherm
PREMIUM
Eric Elich tekent Martien R. in de rechtbank tijdens de eerste zitting tegen hem en zes andere verdachten die zijn aangehouden in het kader van operatie Alfa. © Peter van Erp

Justitie luisterde en keek maanden mee in ‘het kantoor’ van Martien R. en zijn organisatie

LiveDEN BOSCH/OSS - Politie en justitie hebben maandenlang stiekem in de keuken kunnen kijken van Martien R. en zijn handlangers. Dat bleek maandag tijdens de rechtszaak in Den Bosch. Niet alleen zijn gesprekken in ‘het kantoor’ aan de Hoogheuvelstraat in Oss langdurig afgeluisterd, ook zijn er beeldopnamen gemaakt van alle handelingen die in de schuur achter een woonwagen werden verricht.

,,Op deze manier kregen we een heel gedetailleerd beeld van de organisatie waarvan Martien R. de leider was", sprak een van de twee officieren van justitie die de zaak tegen R. en zijn vermeende bende leiden. Dat beeld bestaat uit een groep mannen die zich bezighield met grootschalige drugshandel, met name de import van cocaïne, de productie van xtc en amfetamine, wapenhandel, het witwassen van de opbrengsten en het plegen van of dreigen met geweld.