Volledig scherm
Roy Meyer tijdens een persbijeenkomst in aanloop naar het WK judo. © ANP

Judoka Roy Meyer kan meer dan judoën en Rico en Sylvie liggen helemaal in vakantiemodus

Brabant BytesKorte updates van onze eigen Brabantse sterren op social media, wie houdt daar nou niet van? In de rubriek Brabant Bytes struinen wij het web voor je af voor de gekste, mooiste en opvallendste posts van onze eigen BB’s, oftewel: Bekende Brabanders.

Dit artikel wordt gedurende de dag bijgewerkt.

Dat judoka Roy Meyer meer kan dan alleen mensen omver werpen, blijkt wel uit onderstaande video. He got some moveees! Sinds wanneer is breakdance een onderdeel van de Olympische Spelen? 

Iedereen lijkt wel op vakantie te zijn nu. Ook Rico Verhoeven ligt heerlijk te chillen in het water. Los Angeles zo te zien. Mogen wij de volgende keer gewoon mee?? 

De gastheer van BredaLive is er helemaal klaar voor. Guido Weijers is blijkbaar gek op fotograferen en laat ons ook via de camera voor -en backstage meegenieten. We zijn benieuwd!

Hardwell geeft een teaser weg van zijn samenwerking met popster Jason Derulo. Het is een crossover van een track voor de dansvloer en een voor de popmuziek. Noem je het dan dancepop of popdance? Geen idee, lekker klinkt het wel!

Fietfieeeuw... Kiek haar shinen! Sylvie Meis chillt hem helemaal op vakantie in Mallorca. Wat wil een mens nog meer? 

Kluun leest voor! Dit keer niet uit een van zijn eigen boeken, maar uit een boek van Annie M.G. Schmidt. Of het nu Pluk van de Petteflat of Otje is, kunnen we er niet helemaal uit opmaken. Maar dat maakt ook niet uit. Annie is altijd goed. 

Zo leerden we Jacqueline Govaert kennen. Naamkaartje om haar nek, dikke riem en en broek die eigenlijk wat te laag hangt. Echt een plaatje van begin jaren 2000. Een fijne throwback van de zangeres van Krezip! 

Otje, Tos, Pluk van de Petteflet. Net als heel veel kinderen is ook Raymond van de Klundert fan van Annie MG Schmit en haar verhaaltjes. Vandaag zet hij zijn mooiste kinderstem op en leest hij voor in het Spoorwegmuseum. 

Dat moet toch een mooi gevoel zijn. Vijf miljoen mensen hebben maandagavond naar de presentatiekunsten van Gert van 't Hof gekeken. Of eigenlijk: ze keken naar Jacky Groenen en de andere Oranjeleeuwinnen en kregen Gert er gratis bij. Desalniettemin iets om trots op te zijn! 

Het Oranjefeest is ook aan Johan Vlemmix niet voorbij gegaan. De beroepsfeestganger is natuurlijk door het dolle met de finaleplaats van de Oranjeleeuwinnen. Hij is van plan een flink feestje te vieren als de vrouwen zondag in de WK-finale staan. 

Veel mensen van Surinaamse en antilliaanse afkomst vieren vandaag Kete Koti; de afschaffing van de slavernij. Zo ook Kenny B., die daarvoor vandaag in Amsterdam is. De herdenking is reden voor een feestje én een lekker geposeerde foto met vier agenten. 

Groot feest in Huize Nooteboom. Lonnneke is vandaag precies 21 jaar getrouwd met haar grote liefde Luc. Laten we hopen dat ze nog steeds zo gelukkig zijn als op deze foto van 4 juli 1998. 

  1. Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmensen herkennen dieren niet meer’

    Pinguïns bij kanaal in Helmond? Zwarte weduwe in Eindhoven? ‘Stadsmen­sen herkennen dieren niet meer’

    EINDHOVEN - Zouden er echt pinguïns zitten bij het kanaal in Helmond, zoals iemand laatst doorgaf? Op de meldkamer van de Dierenambulance in Zuidoost-Brabant weten ze inmiddels wel beter. Ze krijgen hier meldingen van de gekste dieren in nood. ,,Het lijkt of vooral mensen uit de stad dieren niet meer herkennen‘’, zegt Pascale Attema van de meldkamer in Eindhoven. Samen met haar collega's zette ze de meest opvallende meldingen op een rij.