Nee, hier zit geen meisje in de Zaltbommelse kappersstoel. Het is Mika, een jongen van twaalf die zijn haar drie jaar heeft laten groeien om zieke kinderen te helpen.
Volledig scherm
Nee, hier zit geen meisje in de Zaltbommelse kappersstoel. Het is Mika, een jongen van twaalf die zijn haar drie jaar heeft laten groeien om zieke kinderen te helpen. © Kapsalon Debora

Jongen (12) ‘spaart’ drie jaar om lange lokken te kunnen doneren

ZALTBOMMEL - Meiden die een kort koppie willen en hun afgeknipte haar doneren voor het maken van levensechte haarwerken, dat maakt de Zaltbommelse kapster Debora wel vaker mee. Maar een jongen die jaren zijn haar 'spaart’ voor dit goede doel, vindt ook zij bijzonder. Mika (12) deed het, omdat hij zieke kinderen wil helpen. 

  1. Enorme drukte op Brabantse vakantieparken en campings, maar niet per se vanwege het goede weer
    PREMIUM

    Enorme drukte op Brabantse vakantie­par­ken en campings, maar niet per se vanwege het goede weer

    27, 29 en op sommige plaatsen zelfs ruim 30 graden: in Brabant wordt het vanaf begin volgende week weer een aantal dagen tropisch warm. En met temperaturen tegen de 25 graden leent komend weekend zich perfect voor een last minute weekendje weg. Plotselinge drukte? Nee. Die drukte is er eigenlijk al de gehele coronaperiode, zo blijkt uit een rondvraag bij diverse vakantieparken en campings in de provincie.