Volledig scherm
Bloemenzee na het dramatische ongeval bij overweg Oss. © Van Assendelft

Jim Bakkum zingt eigen lied bij herdenking Oss

Dat Vajèn van den Bosch maandagmiddag naar Oss komt was al duidelijk, maar nu blijkt ook collega Jim Bakkum naar de herdenking te komen voor een muzikale bijdrage. 

Hij gaat er maandagmiddag het nummer 'Schouder' zingen. Een nummer dat hij zelf schreef en daarom ook beter voelt om te zingen bij zo'n emotionele herdenking, liet Jim Bakkum maandagochtend weten in het radioprogramma van Mattie en Marieke bij Q music. Bakkum en Vajèn van den Bosch speelden samen de hoofdrollen in On Your Feet! Een musical gebaseerd op het leven van Emilio en Gloria Estefan. 

Maandagmiddag staat Oss stil bij het ongeluk waarbij vier kinderen overleden, en een kind en een begeleidster zwaar gewond raakten. Het voetbalstadion in Oss is open voor elke inwoner die behoefte heeft om daar stil te staan bij deze zwarte dag. In Theater De Lievekamp komen alleen genodigden bijeen, waaronder burgemeester Wobine Buijs en de directeur van basisschool De Korenaer Peter Janssen. 

De herdenking wordt live uitgezonden door het Brabants Dagblad

  1. Held Berry (57) redt twee kinderen uit het ijskoude water: ‘Als je hen hoort gillen, denk je niet na’
    PREMIUM
    Video

    Held Berry (57) redt twee kinderen uit het ijskoude water: ‘Als je hen hoort gillen, denk je niet na’

    SCHIJNDEL - Zelf vindt hij het geen heldendaad, maar Berry Brusselers uit Schijndel heeft woensdagmiddag een heel bijzondere actie verricht. Hij sprong in een ijskoude sloot om twee kinderen en hun moeder uit een te water geraakte auto te halen. ,,Op het moment dat je die kinderen hoort gillen in die auto, denk je niet meer na. Dan doe je het gewoon”, vertelt Brusselers.