Volledig scherm
© Sebastiaan Quekel/BN DeStem

'Je bent er weer!' Emotionele hereniging kinderen en teruggevonden puppy (video)

BAARLE-NASSAU/BREDA - Blijdschap en opluchting bij de kinderen van zorgboerderij De Mekkerbek in Baarle-Nassau: één van de vier gestolen pups is zondagavond in goede gezondheid aangetroffen. Vandaag wordt hondje ‘Bikkel’ herenigd met zo’n twintig autistische kinderen. De piepjonge Old English Bulldog maakt het naar omstandigheden goed. “Hij is heel levendig, echt boven verwachting", zegt Rachel van Beek tegen deze krant.

Ze geloofde haar oren niet en rende doldwaas door de kamer. Rachel sprong meteen in de auto om het gevonden hondje in Breda te identificeren. "Ik was op een feestje en had opeens 27 gemiste oproepen", vertelt de eigenaar van de zorgboerderij dolgelukkig. "Gelukkig kon mijn schoonmoeder nog rijden."

'Ik ben positief verrast'
Voor de gezondheid van de dieren werd gevreesd, maar wonder boven wonder gaat het heel goed met de pup. Door agenten wordt hij inmiddels ‘Bikkel’ genoemd. "Eigenlijk heette 'ie Sméagol, van De Hobbit, maar dat wordt vanaf nu dus Bikkel", aldus Rachel.

Op het eerste oog lijkt de pup niet ernstig ziek. "Hij is wel iets dunner dan voorheen, maar ik ben positief verrast."

'Ik ga taart regelen!'
Vandaag worden ongeveer twintig autistische kinderen van de zorgboerderij met de pup herenigd. "Dat gaat echt een feestje worden", zegt Rachel. "Ik ga taart regelen!"

In de woning waar Bikkel is gevonden, was een 22-jarige vrouw aanwezig. Zij is door de politie opgepakt. Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk deed zij meteen een beroep op haar advocaat. Ze heeft de nacht in de cel doorgebracht en wordt vandaag verder ondervraagd.

Volledig scherm
© Mekkerbek