Lex Peeters (links) en Marieke van Beers (rechts) staan op landgoed Wellenseind tussen de duizendknoop met bier, chutney en jam van duizendknoop.
Volledig scherm
PREMIUM
Lex Peeters (links) en Marieke van Beers (rechts) staan op landgoed Wellenseind tussen de duizendknoop met bier, chutney en jam van duizendknoop. © Bert Jansen/DCI Media

Japanse duizendknoop, rampzalig voor je tuin maar een prima basis voor bier of een ijsje: friszuur, maar wel lekker

LAGE MIERDE - De Japanse duizendknoop, het is woekerend onkruid dat voor problemen zorgt, maar weinig mensen weten dat je de plant ook kunt eten en drinken. Je kunt er onder andere bier, ijs en jam van maken. ,,If you can’t beat it, eat it.”

  1. ‘De zomertijd gooit ons hele ritme in de soep en het levert niks op’
    PREMIUM
    VAN DE LEZER

    ‘De zomertijd gooit ons hele ritme in de soep en het levert niks op’

    Door de omschakeling naar de zomertijd hebben veel mensen de afgelopen dagen last van een mini jetlag. Deze week in de Wijzen uit het Zuidoosten: hoe zinnig is de zomertijd en wat zijn de gevolgen?
    Cranendonck, Deurne, Son en Breugel, Helmond, Someren, Bladel, Oirschot, Gemert-Bakel, Eersel, Bergeijk, Laarbeek, Best, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Geldrop-Mierlo, Heeze-Leende, Veldhoven, Asten, Waalre, Reusel-De Mierden, Valkenswaard