Volledig scherm

'Inwoners accepteren veel, want iedereen houdt van de Efteling'

KAATSHEUVEL – Groei is volgens de Efteling van levensbelang. Een groter park, meer vakantiehuisjes en hotels zijn nodig voor al die bezoekers - tot wel zeven miljoen in 2030. Door vier paar ogen bekijkt het Brabants Dagblad de toekomst van de Efteling. In het vierde en laatste deel: de inwoners van Kaatsheuvel.

De Efteling is Kaatsheuvel, maar Kaatsheuvel is ook de Efteling. En dus was het geen wonder dat het middelpunt van het nieuwe Bruisend Dorpshart de naam Anton Pieckplein kreeg. Het beste bewijs hoe nauw het park en het dorp na bijna 65 jaar met elkaar verbonden zijn.

,,Ik denk dat iedereen in Kaatsheuvel van de Efteling houdt. het is een prachtig bedrijf, van grote betekenis voor de werkgelegenheid en daarom accepteren de mensen heel veel", meent Niels Vugts.

Als bewoner van de Marktstraat 'geniet' hij regelmatig mee van de drukte en het vertier in en om het park. ,,Op piekmomenten moet ik ook in de file aansluiten om weg te komen. En als ik 's zomers in de tuin zit, dan hoor ik de muziek van Aquanura. Maar ik ervaar dat nog niet als overlast."