Volledig scherm
Agenten met het jongetje in Spanje. © Spaanse tv

Internationaal gezochte vader die zoontje (8) ontvoerde gaat zich niet melden: 'Ik blijf voor hem vechten’

EINDHOVEN - De man die woensdagochtend door justitie op de internationale opsporingslijst is gezet vanwege het ontvoeren van zijn 8-jarig zoontje in Eindhoven, gaat zich niet vrijwillig overgeven aan de politie. Dat laat hij vanuit een onbekende verblijfplaats weten aan het Eindhovens Dagblad. Zijn advocaat Sidney Smeets spreekt van een ‘schrijnende zaak’. ,,Een verhaal heeft altijd twee kanten.”

De gezochte vader ontvoerde zijn kind vorig jaar juni in de Kruisstraat in Eindhoven. Begin februari werd de jongen na een half jaar durende zoektocht teruggevonden in Barcelona. 

De vader staat nu internationaal gesignaleerd, met volledige naam en foto. Volgens justitie is hij 'vuurwapengevaarlijk'. De 46-jarige Da S. ontkent dit. ,,Ik ben absoluut geen lieverdje, dat is wel het laatste dat ik ben. Maar ik ben al zeker tien jaar lang niet meer veroordeeld voor een strafbaar feit.”

Opheldering

Volgens advocaat Smeets is Da S. bereid om de politie opheldering te geven over een aantal zaken. ,,De politie mag hierover contact met mij opnemen, dan zal hij alle vragen schriftelijk beantwoorden. Hij is niet van plan zich te melden, en eerlijk gezegd zie ik zelf ook niet wat de toegevoegde waarde daarvan is. Als justitie vindt dat hij een ernstig strafbaar feit heeft gepleegd, dan starten ze maar een rechtszaak. Dat kan gerust zonder een verdachte.”

Politie en justitie staan hier echter heel anders in en willen de verdachte zo snel mogelijk opgespoord hebben. ,,Op allerlei manieren hebben wij geprobeerd om hem te pakken, maar tot op heden is dat niet gelukt”, laat een politiewoordvoerder weten. ,,Iedereen met informatie over zijn verblijfplaats wordt met klem verzocht om zelf geen actie te ondernemen, maar de politie te waarschuwen.”

‘Ik blijf vechten’

Smeets vindt dat de boel behoorlijk wordt overdreven. volgens hem gaat het hier om ‘een man die dit heeft gedaan omdat hij de veiligheid van zijn kind wil waarborgen’.  Da S. benadrukt dat hij geen spijt heeft dat hij zijn kind vorig jaar vanuit Eindhoven meenam naar Spanje. ,,Ik blijf vechten voor de veiligheid van mijn kind.”

  1. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

    Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

    HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.
  2. Veghelse accordeonist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    Veghelse accordeo­nist Tom van Aarle (29) gaat viral met cover van Duncan: ‘Ik had een idee en twee uur later stonden we te filmen’

    VEGHEL - Zaterdagochtend, voor Duncan's historische overwinning, zette de Veghelse muziekdocent Tom van Aarle (29) een video online waarin hij met zijn accordeon het nummer Arcade coverde. Inmiddels is de cover al bijna 70.000 keer bekeken. ,,Vrijdagavond om 20.00 uur had ik het idee en om 22.00 uur stonden we op de Noordkade te filmen”, zegt de muzikant lachend.