Volledig scherm
NAC in september 1962. Staand uiterst links Theo Laseroms. © Archief BN DeStem

In liefdevolle herinnering: ‘Theo Laseroms was ijzersterk op het veld en lief erbuiten’

Zo sterk als een leeuw en zo lief als een teddybeer. Zo omschrijft oud-wielrenner Rini Wagtmans zijn vriend Theo Laseroms


Het is dit jaar 25 jaar geleden dat de in Roosendaal geboren Laseroms op 51-jarige leeftijd overleed aan een hartstilstand.

Laseroms vormde begin jaren zeventig samen met ‘IJzeren Rinus’ Israël het befaamde verdedigingsduo van Feyenoord. Bij veel voetballiefhebbers was de op 8 maart 1940 geboren Laseroms bekend om zijn robuuste speelstijl. Bij het Rotterdamse publiek was hij geliefd als ‘Theo de Tank’.

In de beginjaren van zijn voetbalcarrière speelde hij voor RBC en NAC. Hij maakte op 15-jarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal van RBC. Nadat de club een seizoen later kampioen werd van de tweede divisie, verhuisde Laseroms naar NAC. In Breda belandde hij in een elftal met klinkende namen als Peter van der Merwe, Leo Canjels en Cock Luyten.

Wagtmans: „Mijn vader was masseur bij NAC. Via hem leerde ik Theo kennen. Toen hij met het Nederlands elftal in Oostenrijk had gespeeld, had hij voor mij een tirolerhoedje meegenomen. Hij vond mij kennelijk een goei manneke. Nou, ik hem ook. Als we gingen stappen, vond ik het geweldig als hij zijn versie van Jan Boezeroens’ De Fles zong. Ondanks zijn voetbalsuccessen in binnen- en buitenland bleef hij die gemoedelijke Brabander.

Volgens Wagtmans was Theo Laseroms niet bepaald zuinig op zijn lijf. „Hij heeft het leven ten volle geleefd. Een man die altijd dezelfde is gebleven.”

Heeft u ook een mooi verhaal over een dierbare die is overleden? Wilt u uw ervaring delen met BN DeStem? Wij zijn op zoek naar mensen voor de rubriek In Liefdevolle Herinnering (ILH). Deze rubriek staat elke donderdag in de edities Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur en Moerdijk.

Interesse? Mail naar Sanne Schelfaut via s.schelfaut@bndestem.nl.

Volledig scherm
Theo Laseroms (achterste rij, rechts) met NAC in het Spanjaardsgat.