Fiona van der Stelt in haar dijkwoning dat lager ligt dan de weg. Op termijn zal ze hier niet meer kunnen blijven wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Fiona van der Stelt in haar dijkwoning dat lager ligt dan de weg. Op termijn zal ze hier niet meer kunnen blijven wonen. © copyright Marc Bolsius

In het buitengebied geldt het recht van de sterkste: waarom Fiona alleen een huis mag bouwen, als ze veel geld heeft

Het moest de redding worden van het Brabantse platteland: de Ruimte voor Ruimte-regeling. Leegstaande stallen slopen en de kosten terugverdienen met bouwtitels voor riante villa’s. 22 jaar later heeft Brabant de miljoenen nog altijd niet terugverdiend en buigt de hoogste rechter zich over de vraag: Is er eigenlijk wel een stal gesloopt in ruil voor die grote woningen?

 1. Nieuwsoverzicht | Villa’s in buitengebied stuiten op verzet - Veel Brabantse horecazaken een dag open
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Villa’s in buitenge­bied stuiten op verzet - Veel Brabantse horecaza­ken een dag open

  Na lange tijd was er weer winkelend publiek in de Brabantse binnensteden te vinden. Niet-essentiële winkels mochten weer klanten ontvangen tot 17.00 uur. Een mondkapje dragen en 1,5 meter afstand houden was daarbij wel verplicht. Verschillende horecazaken gingen voor even open. Uit protest weliswaar. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van zaterdag 15 januari.
 2. Brabantse carnavalskrakerverkiezing: stuur jouw nummer in

  Brabantse carnavals­kra­ker­ver­kie­zing: stuur jouw nummer in

  Vorig jaar vierden we carnaval voor het eerst sober, heel sober. Het feestje vond vooral digitaal plaats. En dat was gelukkig mogelijk omdat er nog een hoop carnavalsplaten gemaakt werden. Carnaval 2022 ziet er misschien nog niet uit zoals we gehoopt hadden, maar dat is geen reden om de carnavalskrakerverkiezing te schrappen. We gaan gewoon weer op zoek naar de beste meedeiner, de vrolijke noot, het beste Brabantse carnavalsnummer!