Volledig scherm
Uit eten, foto ter illustratie. © Thinkstock

In deze prijswinnende restaurants in Brabant eet je lekker én betaalbaar

Bib Gourmand 2020Vier Brabantse restaurants zijn donderdag beloond met een Bib Gourmand. Het gaat om DOYY in Eindhoven, DiVino in Hapert, La Fleurie in Oirschot en Boompjes in Overloon. In totaal zijn daarmee nu achttien zaken in onze provincie in bezit van de prestigieuze onderscheiding. 

Michelin maakte dat bekend bij de presentatie van de nieuwe Bib Gourmand restaurantgids 2020. De Bib Gourmand-restaurants zijn zaken met een goed drie-gangenmenu voor maximaal 39 euro (voorheen was dit 37 euro). Bib is een afkorting van Bibendum: het bekende mannetje van de bandenfirma. Een restaurant kan geen Bib Gourmand en een Michelinster tegelijk hebben.

Eindhoven en Tilburg nu koploper

Lekker én goedkoop eten kan verspreid over de hele provincie. In Eindhoven (Umami by Han, DOYY, Valenzia by Zarzo) en Tilburg (Hofstede De Blaak, De Houtloods, Brasserie Kok Verhoeven) is de keuze het ruimst, met drie Bib Gourmand-zaken. In Breda zitten er twee: Salon de Provence en De Stadstuin. Deze twee restaurants liggen vlakbij elkaar.

In Nederland ontvangen donderdag in totaal 17 nieuwe restaurants een Bib Gourmand. Daarmee komt het landelijke totaal op 133. Vorig jaar waren dat er 131, maar helaas zijn er ook zaken die hun Bib Gourmand kwijtraakten.

Alle Brabantse restaurants in bezit van een Bib Gourmand. Bij de zaken die de Bib Gourmand donderdag kregen, staat (nieuw) vermeld.

  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.