De A2 tussen knooppunt Deil en Zaltbommel staat op plek 7 in de nationale file top-10.
Volledig scherm
PREMIUM
De A2 tussen knooppunt Deil en Zaltbommel staat op plek 7 in de nationale file top-10. © RV

In de file op de A2 bij Den Bosch? Wen er maar aan

DEN BOSCH/ZALTBOMMEL - File, file, file. Iedereen die over de A2 tussen Den Bosch en Zaltbommel rijdt, staat er weleens in. En dat blijft voorlopig zo, een snelle oplossing is niet in zicht.

,,We zijn aan het eind van wat we als Rijkswaterstaat kunnen doen. We staan met de rug tegen de muur." Hans Vermeijden van wegbeheerder Rijkswaterstaat Zuid-Nederland kan niks anders meer verzinnen wat nog zoden aan de dijk zet om het sterk toenemende oponthoud op de A2 ten noorden van Den Bosch terug te dringen. Het lijkt erop dat meer asfalt tussen knooppunten Empel en Deil en extra bruggen bij Hedel en Zaltbommel de enige oplossing zijn.

  1. Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen
    PREMIUM

    Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen

    SON EN BREUGEL - Het voormalige hondenhok van Duitse staander Borak achter het ouderlijk huis van vier broers uit Son en Breugel is sinds dinsdag een corona-ontsmettingslocatie. Borak maakte twee jaar geleden al plaats voor een grasmaaier en houtzagen. Nu staan in het schuurtje papierrollen met ontsmettingsmiddel, doosjes met handschoenen en mondkapjes en hangen spuitpakken aan de waslijn. Hun ‘clean room’, zeggen de broers. Noodzakelijk portaal voor een bezoek aan hun vader (73) en moeder (75).