Volledig scherm
PREMIUM
Opruimwerkzaamheden in een Eindhovense woonwijk, waar een drugslabatorium is gevonden. © Bert Jansen

In Brabant klotsen de drugs tegen de plinten

DEN BOSCH - Brabantse drugscriminelen slaan de maat bij de productie van xtc en amfetamine. Vele duizenden Brabanders verdienen er de kost mee. Het zijn er inmiddels zoveel dat de politie het zicht kwijtraakt op deze groeisector. Moet het roer niet om? 

In de fonkelnieuwe rechtbank van Breda zit deze maandagmorgen Michael de R. in het verdachtenbankje. De 26-jarige man uit Sprang-Capelle maakt een frisse indruk: keurig gekleed, de haren netjes gekamd. Justitie denkt dat de man één van de drijvende krachten is achter het drugslaboratorium dat op 13 maart werd gevonden in een schuurtje in Brakel, gemeente Zaltbommel. Vorig jaar werd De R. ook al op heterdaad betrapt in een Eindhovense woning die van onder tot boven was ingericht als xtc-laboratorium.

 1. ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’
  Geef uw mening

  ‘Vergoeding na geweld jeugdzorg is niet nodig’

  Het onderzoek naar geweld dat kinderen in de jeugdzorg de afgelopen decennia hebben ondergaan, deed flink wat stof opwaaien. Veel slachtoffers zijn blij met de erkenning en een deel van hen hoopt nu op een schadevergoeding vanuit het Rijk. Zij vinden alleen excuses voor het leed dat hen is aangedaan niet voldoende. Maar helpt geld die vreselijke herinneringen uit te wissen? Is het nodig overheidsgeld te reserveren om dit leed te verzachten?
 2. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
  PREMIUM

  Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

  EINDHOVEN - Door een wet mocht de gemeente Eindhoven pas beginnen met bestrijden van de processierups toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.