Huizenprijzen afgelopen jaar gedaald in regio Bergen op Zoom: hoe zit dat in jouw gemeente?

KAARTJEETTEN-LEUR - De regio Bergen op Zoom, waar ook Roosendaal onder valt, is een van de weinige gebieden in het land waar de woningprijzen ten opzichte van een jaar eerder zijn gedaald. Ook in Zeeuws-Vlaanderen daalden de prijzen. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM. 

In de regio Bergen op Zoom daalde de gemiddelde verkoopprijzen met 1,4 procent. Het aantal verkopen nam wel toe: met 7,2 procent. Dat terwijl in de rest van West-Brabant het aantal transacties afnam, met uitzondering van de regio Waalwijk. 

In Zeeuws-Vlaanderen daalden de woningprijzen met 2,3 procent en nam het aantal woningverkopen af met 4,7 procent.

Gestegen

De woningprijzen in de rest van West-Brabant zijn wel gestegen ten opzichte van een jaar eerder. In de regio Breda ging het om een stijging van 6,2 procent en in de regio West-Brabant (Moerdijk, Etten-Leur, Rucphen, Zundert, Halderberge) stegen de prijzen 2,6 procent.

 De gemiddelde verkoopprijs in Nederland steeg in heel Nederland met 10 procent naar 264.000 euro. Nog nooit was dit bedrag zo hoog. Het aantal verkopen stagneert landelijk gezien.

In steden als Amsterdam, Delft en Leiden nam het aantal verkopen met 15 procent af. In een persbericht schrijft NVM dat deze regio's te maken hebben met 'een krimpend woningaanbod dat niet aan de grote vraag kan voldoen en aanhoudende prijsstijgingen.'  

Volledig scherm
Verkoopprijsontwikkeling in West-Brabant en Zeeuws-Vlaanderen. © Local Focus
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement