Volledig scherm
PREMIUM
Ali Reza raakte drie huisgenoten kwijt door ongeluk op de A59. Het verdriet laat hem niet los. © JAN ZANDEE

Huisgenoot huilt om drie doden op A59: ‘Ik zag ze als mijn kleine broertje en zusjes’

NULAND/ROSMALEN - Ali Reza verloor zondag in één klap drie huisgenoten door een ongeluk op de A59. Hij wil voorkomen dat ze slechts worden herinnerd als anonieme doden in een hoop verwrongen staal. ,,Iedereen mag weten wat voor mooie mensen ze waren.”

Tegen beter weten in hoopt Ali Reza dat de deur openzwaait en zijn drie Portugese huisgenoten binnenwandelen alsof er niks is gebeurd. ,,Dat ze zeggen: Hello we’re back! Je wil jezelf bedonderen, maar ik heb de foto van hun uitgebrande auto gezien en de politie is hier aan de deur geweest. Dit is een nachtmerrie waar ik niet uit wakker word.”

  1. Zaaien en oogsten!
    Boerenpraat

    Zaaien en oogsten!

    De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.