Volledig scherm
© Marcel van Dorst/MaRicMedia

Honderden airbags uit auto's gestolen bij autotransportbedrijf Gefco Oosterhout

OOSTERHOUT - Bij logistiek opslagbedrijf Gefco in Oosterhout zijn afgelopen weekend uit honderden auto's airbags gestolen. Dat meldt de politie.

Het bedrijf aan de Logistiekweg meldde maandagochtend de inbraak bij de politie. Waarschijnlijk zijn criminelen het hele weekend bezig geweest de airbags te stelen uit de auto's.

De politie in Midden-en West-Brabant waarschuwt al jaren bij tijd en wijle voor autokrakers. Het vermoeden is dat met name Oost-Europese bendes regio's afstruinen en het vooral op airbags hebben gemunt. Die worden tweedehands voor een paar honderd euro aangeboden. Voor een middenklasser betaalt een gedupeerde gemiddeld driehonderd euro voor de inbouw van een tweedehands airbag.

Dit jaar werden onder meer in Etten-Leur en Breda, in februari, tientallen auto's opengebroken. Een maand later telde de politie 146 autokraken en vervolgens was het tot de zomer in tal van plaatsen raak. Dat die zomer ook voor autokrakers voorbij is, blijkt uit recente inbraken, met die in Oosterhout als absoluut dieptepunt.

Volgens kenners krijgt een geoefende autokraker na het openen van de wagen een doorsnee-airbag is ongeveer een minuut los.

Lees dinsdag meer in BN DeStem

Like BN DeStem op Facebook