Volledig scherm
© Beeld Werkt

Hoe verloopt een ritje Symbolica in de Efteling? Kijk hier in 360° rond

LIVEBLOG & VIDEO'SKAATSHEUVEL - De Efteling onthult vrijdag en zaterdag de nieuwe, grote attractie Symbolica aan het grote publiek. Symbolica is de duurste attractie uit de geschiedenis van het sprookjespark. Onze verslaggevers zijn erbij, volg hun tweets onderaan dit bericht.

De bouw van Symbolica kostte ongeveer 35 miljoen euro. De opening is een van de hoogtepunten uit het jubileumjaar van de Efteling, die 65 jaar bestaat. 

Afgelopen dagen kregen medewerkers, omwonenden, abonnementhouders en zakenrelaties al de kans om een tochtje te maken door de geheime gangen en koninklijke vertrekken van het paleis Symbolica, een zogenoemde darkride voor het hele gezin. 

Afstemming

De Efteling werkt nog aan de afstemming en de attractie werkt nog niet vlekkeloos, werd vrijdag tijdens de presentatie duidelijk. Directeur Fons Jurgens belooft niet dat de kinderziektes vanaf zaterdag zijn opgelost, maar maakt zich er ook niet druk over. ,,Het is een unieke attractie die nergens in de wereld is te zien en we zijn de puntjes nog op de i aan het zetten.''

Het sprookjespark meent dat de forse investering nodig is om te groeien naar 5 miljoen bezoekers per jaar, het doel voor 2020. Alleen door Symbolica verwacht de Efteling dit jaar al 100.000 bezoekers extra. Zaterdag bij de publieksopening verwacht het park al veel fans die vroeg in de ochtend lange rijen trotseren om er als een van de eersten bij te zijn.

Zaterdag open

De Efteling probeert groei vooral nog te halen uit het buitenland, met bezoek uit Frankrijk, Engeland en Duitsland. Na de opening van Symbolica is het bedrijf nog niet klaar met investeren. Er liggen diverse ideeën op de plank waarvan er één gekozen zal worden voor ontwikkeling, kondigde hij aan.

Vrijdag is het de beurt aan de pers en prijswinnaars. Zaterdag gaat de nieuwe attractie open voor iedereen.

De eerste plannen voor de attractie zijn al van jaren terug. In 2010 werd de komst voor het eerst officieel aangekondigd maar de bouw werd steeds uitgesteld.

De Efteling heeft vrijdagochtend video's gepubliceerd van de nieuwe attractie Symbolica. Het gaat om de drie verschilleden routes die je kan volgen in de attractie: 'Schattentour', 'Heldentour' en 'Muziektour'.

Verslaggevers Nico Snels en Rob Aarts doen live verslag van de onthulling via Twitter.