Volledig scherm
© Thinkstock

Hoe ga je om met de tropische hitte? 5 tips

Zonaanbidders kunnen deze dagen hun geluk niet op. Het wordt tropisch warm met temperaturen die de 30 graden misschien wel overschrijden. Maar hoe wapen je jezelf het beste tegen die hitte?

Tip 1: Maak jezelf niet te druk. Vermijd zoveel mogelijk inspanning en als je toch zwaar werk moet verrichten, probeer dat dan niet tussen 11.00 en 17.00 uur te doen. Dat zijn de warmste uren van de dag.

Tip 2: Drink zoveel mogelijk water en vermijd cafeïne en alcohol. Dat onttrekt namelijk alleen maar vocht uit je lichaam. Drink ook liever koude dan warme drank, want dat zorgt ervoor dat je lichaam zelf afkoelt.

Tip 3: Draag luchtige kleding. Het liefst van katoen. Lichte kleuren stoten hitte af, donkere kleuren nemen hitte op. Zet een lichtgekleurd petje op tegen de zon.

Tip 4: Hou ramen en deuren overdag gesloten zodat de warmte niet naar binnen kan. Als het ’s avonds afkoelt, kunnen ze weer open. En zet een ventilator in de kamer voor extra verkoeling.

Tip 5: Als je huisdieren hebt, zorg dan voor genoeg schaduw en vervoer ze niet in een te warme auto. Laat ze ook niet achter in een geparkeerde auto midden in de zon. Geef ze voldoende te drinken.