Brechje (7) kan niet naar school, niet naar haar sportclubs, niet naar vriendinnetjes en niet naar opa en oma. Maar ze blijft opgewekt en werkt gewoon hard door voor school.
Volledig scherm
PREMIUM
Brechje (7) kan niet naar school, niet naar haar sportclubs, niet naar vriendinnetjes en niet naar opa en oma. Maar ze blijft opgewekt en werkt gewoon hard door voor school. © Nicole Froeling

Hoe bizar de wereld ook wordt, mijn dochters vinden alles normaal

HET NIEUWE NORMAALEerst hoefden we alleen onze handen vaker te wassen en in ellebogen te niezen. En ineens werd alles anders. Geen turntrainingen, geen voetbalwedstrijden, ouders die thuiswerken, scholen die dicht zijn. Verslaggeefster Nicole Froeling laat zien hoe het nieuwe normaal eruitziet, in haar gezin met man Jorrit en dochters Yfke (8) en Brechje (7). De tweede week met dichte scholen.

Ideaal is het nog steeds niet, om met twee kinderen en twee volwassenen één ruimte te delen als kantoor, klaslokaal en incidentele sporthal. Maar we beginnen een ritme te vinden. Dingen die anderhalve week geleden volslagen bizar voelden, lijken elke dag meer te wennen.

  1. Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’
    PREMIUM

    Syrische arts Feisal ziet mensen sterven aan corona, maar mag niet helpen: 'Ik kan niet aanzien hoe mensen lijden’

    HEESCH - ,,Het is pijnlijk om dagelijks in het nieuws te zien hoeveel mensen sterven door corona, terwijl ik mijn stethoscoop niet mag gebruiken om hun pijn te verlichten.” Feisal Abou (59) werkte meer dan twintig jaar als arts in Syrië en wil dolgraag iets terugdoen voor het land dat hem in Heesch een veilige haven bood. Na weken van strijden ziet hij nu een lichtpuntje om als buitenlandse arts aan de slag te mogen in de coronacrisis.