Hevige regen en wateroverlast verrasten Brabanders op warme zondag

Hoewel het in het grootste gedeelte van de provincie een warme en zonnige zondag was, viel het water in Brabant met bakken uit de lucht. Op enkele plaatsen was sprake van wateroverlast. Het KNMI had voor zondagavond tot 22.00 uur code geel uitgegeven. 

Wateroverlast

Vanuit Gemert kwamen meldingen binnen bij de brandweer van wateroverlast. De Molenstraat en Komweg in Gemert stond blank. Zeker twintig huizen in de Molenstraat stonden onder water. Bewoners waren tot diep in de nacht bezig met dweilen.

Ook in andere straten hebben huizen en winkels waterschade. Auto’s strandden omdat het water te hoog stond om verder te kunnen rijden. In de Virmundtstraat kwamen de klinkers omhoog. Bij Sam's Grillroom aan het Ridderplein in Gemert spoot het water via de wc's en wasbakken omhoog. Het personeel heeft met man en macht gedweild om het water weer uit de zaak te krijgen. 

Tekst gaat verder onder de foto's 

Volledig scherm
In Gemert stond op sommigen plaatsen het water zo hoog dat auto's niet meer verder konden rijden. © Bert Jansen
Volledig scherm
De straatstenen in de Virmundtstraat in Gemert kwamen door de hevige regen omhoog. © ED / Tineke Mols

Verrast

De hevige buien verrasten de mensen in Gemert. Vlak voor de regen begon, gaf Buienradar aan dat het droog zou blijven. Ook vanuit Volkel, Reusel en Beek en Donk kwamen meldingen binnen over wateroverlast.

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Het water stond in de Gemertse Molenstraat tot boven de deurpost. © Bert Jansen

Ook sporters hebben er last van

Supporters die naar de wedstrijd Top Oss - Sparta wren gekomen, stonden in doorweekte T-shirts, rillend hun clubs aan te moedigen. Ze hadden door het warme weer geen rekening gehouden met de plotselinge buien. In Vinkel hielden ze het niet vol: de voetbalspelers van de wedstrijd tussen EVVC - Helvoirt hoefden door de harde regen na de rust niet terug het veld op. De wedstrijd is definitief afgelast. 

Volledig scherm
Gemert © Bert Jansen
Volledig scherm
Kapelstraat Beek en Donk © Bert Jansen
Volledig scherm
Komweg Gemert © Bert Jansen
  1. Gemeente mag plaag processierups in Eindhovense buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe
    PREMIUM

    Gemeente mag plaag processie­rups in Eindhoven­se buurt pas bestrijden als het al te laat is, bewoners de dupe

    EINDHOVEN - Door een wet mocht de gemeente Eindhoven pas beginnen met bestrijden van de processierups toen de plaag al ondraaglijk was aan de Tilburgseweg-Oost. Nu zitten buurtbewoners onder de rode jeukende bulten, sommige mensen zijn zelfs al weken uit hun woning gevlucht. Daar komt nog eens bij dat de brandende haartjes, die in huizen naar binnen zijn gewaaid, voor rekening van de bewoners zelf zijn. ,,Er zitten hier nu meer processierupsen dan ooit”, zegt een woordvoerder van de gemeente.