Volledig scherm
Verkoeling zoeken in de fonteinen voor het gemeentehuis in Etten-Leur. © BN DeStem

Het weer van zaterdag: kans op een heftige onweersbui

ETTEN-LEUR - Ook het weekendweer levert tropische temperaturen op. Zaterdag wordt het vooral warm in het midden en zuiden van Nederland. Daar stijgt het kwik bij een zwakke oostelijke bries naar 29 tot plaatselijk 33 graden. De zon schijnt uitbundig.

Hoewel de kans op droog weer het grootst is, wordt een plaatselijk bui later op de dag toch niet uitgesloten. Een forse onweersbui is nog best mogelijk. "En mocht er een onweersbui ontstaan, dan hebben we het wel meteen over een bui waarbij de regen met bakken uit de lucht valt”, waarschuwt Weerplaza.

Zware buien
Rond half 11 zaterdachochtend ontstonden de eerste onweersbuien bij Parijs. Vanmiddag trekken de buien noordwaarts waardoor Weerplaza verwacht dat in de late middag of vroege avond de eerste buien Zuid-Nederland bereiken. De buien kunnen zwaar uitpakken. Hierbij zijn hagelstenen van enkele centimeters, zware windstoten en veel neerslag in korte tijd mogelijk. Vanuit het zuiden trekken de buien gestaag naar het noorden en noordoosten. In de loop van de nacht verdwijnt het onweer.

Geniet nog maar even van het zomerweer. Zondag neemt de bewolking in de loop van de dag toe en valt er mogelijk ook een bui. Maandag wordt het nog maar 21 graden.

Lees hier meer over het weer in de regio.