Volledig scherm
PREMIUM
Het hoofdkantoor van Veilig Thuis West-Brabant in Breda. © Tom van der Put/MaRicMedia

Het rommelt bij Veilig Thuis, de werkdruk neemt toe

Het rommelt bij veel vestigingen van Veilig Thuis, de organisatie die in actie komt bij meldingen van huiselijk geweld. Door fors meer meldingen groeien de wachtlijsten. Maar niet bij Veilig Thuis West-Brabant. Zegt de directie.

‘Dweilen met de kraan open’, luidt de alarmerende kop boven een artikel in een landelijk dagblad vorige maand over de staat waarin Veilig Thuis verkeert, het meldpunt voor kindermishandeling en huiselijk geweld. Door het explosief gestegen aantal meldingen kan een groot deel van de 26 Veilig Thuis-vestigingen in het land het werk nauwelijks meer aan. Zaken blijven weken, soms maanden, op de plank liggen.

  1. Zaaien en oogsten!
    Boerenpraat

    Zaaien en oogsten!

    De dagen worden langer, de mooiste tijd van het jaar komt eraan: het voorjaar! Dat betekent voor de boer dat hij plannen gaat maken voor het nieuwe groeiseizoen. Welke gronden heb ik tot mijn beschikking? Kan ik nog land huren van een collega? Vervolgens maakt de boer een bouwplan: welke gewassen ga ik zaaien? Wat en hoeveel gaan we oogsten? Voor mij is het eenvoudig, het enige gewas dat ik teel is gras. In januari plan ik waar de koeien als eerste gaan weiden. De andere weilanden worden dan gemaaid. Afhankelijk van die keuze volgt een bemestingsplan.