Drukte in de Hinthamerstraat in Den Bosch. Fietsers en voetgangers krioelen door elkaar heen.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte in de Hinthamerstraat in Den Bosch. Fietsers en voetgangers krioelen door elkaar heen. © Olaf Smit

Het is weer stervensdruk in Brabantse steden: zo krijgen we grip op de mensenmassa's

DEN BOSCH/TILBURG - Het is weer loeidruk in het centrum. Met name in Den Bosch zitten de terrassen tjokvol, zijn restaurants volgeboekt en kun je in de winkelstraten over de koppen lopen. Hoe leid je dat in goede banen? Ook in het licht dat minister Kuipers vindt dat horeca en winkels zelf verantwoordelijk zijn voor het voorkomen van een nieuwe lockdown als corona weer oplaait. 

 1. Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’
  Mijn bevalling

  Lisa (17) beviel plotseling: 'Bij de spoedpost zagen ze dat ik zwanger was én aan het bevallen’

  Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Lisa Kuijpers had op haar 17e een verrassingsbevalling: zij wist tot op het moment dat ze haar zoontje kreeg niet dat ze zwanger was.
 2. Meerdere boerenprotesten op snelwegen in Brabant, nieuwe acties dinsdag niet uitgesloten
  Video

  Meerdere boerenpro­tes­ten op snelwegen in Brabant, nieuwe acties dinsdag niet uitgeslo­ten

  Brabantse snelwegen zijn na onderhandeling tussen de politie en boeren weer vrij, nadat deze maandagmiddag voor lange tijd waren geblokkeerd. Met hooibalen werd het verkeer op de A2 bij Best, A67 bij Liessel en de A50 bij Oss stilgezet. Rond 16.15 waren in het Provinciehuis in Den Bosch acht boeren binnen om een vreedzaam gesprek aan te gaan met de gedeputeerde. Maandagavond waren er nog protestacties langs wegen in Oisterwijk, Waspik en Moerdijk.