Volledig scherm
PREMIUM
Schrijver Henk van Straten uit Eindhoven, samen met zijn hond Vinnie. Van Straten is de schrijver van het Brabants Boek Present. © Eindhovens Dagblad

Het eerste Brabantse boekenweekgeschenk is een huiveringwekkend cadeautje

EINDHOVEN - Het is een gruwelijk verhaal met een actueel thema én een afgesneden oor. Eindhovenaar Henk van Straten schreef het eerste Brabants Boek Present, een Brabants boekenweekgeschenk. De novelle verschijnt zaterdag. 

Volledig scherm
boek henk van straten van gogh © geen

Best aardige lui, die hoofdpersonen uit de novelle van Henk van Straten. De gepensioneerde Nuenenaren zijn ruimdenkend, lief voor hun medemensen en houden van kunst en literatuur. 

Op een gezellige middag staat opeens een gemaskerde man in hun woonkamer. Hij blijkt een psychopaat met een ideologische missie. Hij vernedert en mishandelt de Nuenenaren.

Van Gogh sneed hier nooit een oor af is een huiveringwekkend, fictief verhaal. De titel zinspeelt op een gruwelijk voorval in het verhaal. (De bewering op het omslag klopt helemaal: de schilder verminkte zichzelf niet in zijn oud-woonplaats Nuenen, maar in het Zuid-Franse Arles.)