In het voorjaar van 1978 bezetten studenten het oude ziekenhuis Joannes de Deo aan de Papenhulst – beter bekend als De Paap. Het wordt een vrijplaats voor krakers.
Volledig scherm
PREMIUM
In het voorjaar van 1978 bezetten studenten het oude ziekenhuis Joannes de Deo aan de Papenhulst – beter bekend als De Paap. Het wordt een vrijplaats voor krakers. © Erik van Zwam/BHIC

Herinneringen aan naar de Brabantse protestbeweging in de jaren 70: kraken en protesteren, maar zonder honkbalknuppels

TILBURG/DEN BOSCH - Nederlanders gaan de laatste jaren weer steeds vaker de straat op. De demonstraties doen denken aan de lange jaren 70, die ook in Brabant bol stonden van de grote protesten. Op bezoek bij (voormalig) activisten in Den Bosch. ,,Plots stond een knokploeg een kraakpand kort en klein te slaan.”

  1. Nieuwsoverzicht | Dode 83-jarige man gevonden in berm in Oirschot - Plotselinge weersomslag op komst
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Dode 83-jarige man gevonden in berm in Oirschot - Plotselin­ge weersom­slag op komst

    Nanda zit nog weken binnen door een kapotte lift in haar Tilburgse flat en schaamt zich dood omdat de brandweer haar omhoog moest hijsen. Het losgeld is betaald, maar Brabantse tandartspraktijken zijn nog niet in staat tienduizenden patiënten te helpen. En in het buitengebied van Oirschot is een dode gevonden. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag 11 augustus.