Volledig scherm
Boom tegen huis in Bergen op Zoom © Anthony DeCock

Herfststorm in West-Brabant: bruggen dicht, bomen omgewaaid

De eerste herfststorm van het jaar houdt ook West-Brabant in zijn greep. In Bergen op Zoom waaide een boom op een huis, en in heel Brabant blijven de bruggen omlaag.

Rijkswaterstaat meldde vanochtend dat vanwege veiligheidsredenen de bruggen in zowel Brabant als Limburg vandaag niet bedienbaar zijn.

In Bergen op Zoom sneuvelde vanochtend een boom door de storm. Deze kwam terecht op een sloopwoning, waarna de brandweer de boom aan de kant heeft gelegd.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Boom tegen huis in Bergen op Zoom © Anthony DeCock

Een bestuurder van een auto in Oosteind kwam vanochtend met de schrik vrij toen tijdens zijn rit een boom op de auto waaide. 

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Boom waait op auto in Oosteind © Marcel van Dorst/MaRicMedia

Ook in Prinsenbeek zorgt de harde wind voor overlast. Aan de Weimersedreef staat een boom op omvallen. De brandweer heeft de weg afgesloten en is bezig om de afgebroken takken te verwijderen.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Boom op punt van omvallen in Prinsenbeek © Tom van der Put/MaRicMedia

De ochtendspits verliep ondanks de herfststorm rustiger dan normaal, met een piek van 80 kilometer file.

Het KNMI en Rijkswaterstaat waarschuwen voor zeer zware windstoten en veel neerslag tot in de middag. De storm komt uit het zuidwesten en vooral de kustprovincies moeten hierbij oppassen. Voor West-Brabant geldt er code geel. 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement