Herdenkingstocht Market Garden overtreft hoge verwachtingen: ‘Proost hè, op de goede afloop!’

videoDe herdenkingstocht die zaterdag tienduizenden Brabanders op de been bracht, overtrof alle verwachtingen van deelnemers Clemens Witlox en René van Donzel. Deze krant stapte bij deze twee Udenaren in voor een tocht met een beetje pech en heel veel geluk. ,,Dit is fantastisch, zo groots! Het is nóg drukker dan vijf jaar geleden.” 

Is dat even balen in het Belgische Balen. De colonne van historische legervoertuigen is zaterdag net vertrokken voor herdenkingstocht Market Garden als de Dodge WC 51 van Clemens Witlox ermee uitscheidt. Maar hij en zijn maat René van Donzel zijn gelukkig niet voor één gat te vangen. De Udenaren laten zich eerst een tijdje slepen, gooien daarna de motorkap open en vinden al snel de oorzaak van het probleem. Het draadje naar de bobine zit los. 

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Het wordt steeds zwaarder, er wordt steeds meer van ons verwacht’

    DEN BOSCH/TILBURG - Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals de Bossche bezorger Bas Masselink zegt; ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”