Joey Schouten (21) uit Helmond lag 9 dagen in een Indonesisch ziekenhuis. Twee maanden later, op 19 maart, hoorde hij pas van zijn arts via een appje dat hij besmet was geweest met het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Joey Schouten (21) uit Helmond lag 9 dagen in een Indonesisch ziekenhuis. Twee maanden later, op 19 maart, hoorde hij pas van zijn arts via een appje dat hij besmet was geweest met het coronavirus. © Joey Schouten

Helmonder Joey (21) verbijsterd na appje: ‘Was ik de eerste doodzieke Nederlander met corona?’

HELMOND - ,,Wat ik net te horen krijg, sla ik steil van achterover.” De 21-jarige Joey Schouten uit Helmond belandde twee maanden geleden doodziek in een Indonesisch ziekenhuis en had geen idee wat er met hem aan de hand was. Wat de jonge wereldreiziger toen nog uitsloot verscheen donderdag op zijn telefoon - na maanden van onzekerheid - in een appje uit Indonesië: ‘Heb ik als een van de eerste Nederlanders corona gehad?’

De Helmonder is verbijsterd wat hij donderdag te horen krijgt. Hij zegt een appje te hebben gekregen uit Indonesië. Hij is alweer terug van zijn reis door Azië, maar nu pas weet hij waarom hij twee maanden geleden met hoge koorts in een ziekenhuis belandde.  Hoewel zijn bloed daar zes keer werd afgenomen, testten artsen toen nog niet op het virus. Het was té nieuw en Wuhan (China) leek vooral nog erg ver weg. ,,Ik heb nu zelf ondervonden hoe makkelijk je het kan krijgen en dat iedereen er erg ziek van kan worden. Ook jonge mensen als ik”, is nu zijn boodschap.

  1. Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen
    PREMIUM

    Zoons ontsmetten zichzelf in voormalig hondenhok om voor breekbare ouders te zorgen

    SON EN BREUGEL - Het voormalige hondenhok van Duitse staander Borak achter het ouderlijk huis van vier broers uit Son en Breugel is sinds dinsdag een corona-ontsmettingslocatie. Borak maakte twee jaar geleden al plaats voor een grasmaaier en houtzagen. Nu staan in het schuurtje papierrollen met ontsmettingsmiddel, doosjes met handschoenen en mondkapjes en hangen spuitpakken aan de waslijn. Hun ‘clean room’, zeggen de broers. Noodzakelijk portaal voor een bezoek aan hun vader (73) en moeder (75).